niedziela, 31 marca 2019

Ciastka francuskie

Witam,
Dziś będzie szybko, łatwo i przyjemnie. Ciastka z gotowego ciasta francuskiego to idealny pomysł na niezapowiedzianych gości. Potrzeba zaledwie kilku minut na pokrojenie płatu ciasta i dodanie owoców lu dżemu oraz 15 minut na pieczenie. Polecam!


Składniki:
1 opakowanie ciasta francuskiego
dżem, owoce, lub czekolada
ewentualnie coś do posypania (u mnie krokant)
Wykonanie:
Ciasto francuski rozwinąć i pokroić je na kwadraty. Nacinać dowolnie, tworząc wiatraczki, kieszonki romby lub w połowie powycinać kształty foremką i obramowania nałożyć na pełne kwadraty i środek wypełnić dżemem. 

Ta dowolność kształtów jest najlepsze w tych ciastach, moim zdaniem ;) Można  wierzch posypać np. krokantem.
Włożyć do nagrzanego do 180°C piekarnika i piec ok. 15 min. do zarumienienia.
Smacznego!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz