czwartek, 29 listopada 2018

Wafle przekładane

Witam,
Po dłuższej przerwie znów mam chwilę czasu, żeby coś wrzucić na bloga. A jako, że wcześniej tego czasu nie miałam, przedstawię teraz mój pomysł na szybką słodkość, a zarazem smak dzieciństwa, czyli wafle przekładane. Kiedy byłam mała, jadaliśmy wafle jedynie z dżemem, ale teraz się zastanawiam, jak my taką słodycz dawaliśmy radę przełknąć. Wymyśliłam więc większe urozmaicenie i lekkie zniwelowanie tej słodyczy i wyszło bardzo fajnie. Zapraszam do zapoznania się z moją propozycją.



Składniki:
opakowanie wafli (u mnie prostokątne, ale mogą być okrągłe)
duży słoiczek dżemu, albo dwa różne, najlepiej lekko kwaskowe
nutella
masło orzechowe, najlepiej solone

Wykonanie:
Pierwszy wafel posmarować cienką warstwą dżemu, przykryć drugim. Na ten wyłożyć cienką warstwę nutelli i przykryć kolejnym waflem, posmarować masłem orzechowym, przykryć następnym, położyć cienką warstwę dżemu i przykryć ostatnim waflem.
Całość schować do lodówki na jakieś 2 godziny, żeby zmiękło i można kroić.
Smacznego!



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz